Nu ligt er een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ter goedkeuring waarbij de voornaamste wijzigingen de volgende zijn:
Door het aanbieden van ondersteuning bij kleine klussen in en rondom het huis en bij het groenonderhoud, stelt de gemeente haar inwoners in de mogelijkheid om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.
Daarbij zal de toeleiding naar vzw de Biehal steeds door een maatschappelijk werker van het OCMW dienen te gebeuren waardoor er een screening is op volgende vlakken: financieel, zelfredzaamheid, netwerk, en andere mogelijkheden.
De kosten voor de realisatie van het samenwerkingsakkoord zullen beperkt zijn (zie financiële info).
De beperkte kost van dit project en het gegeven dat de werking voornamelijk bij een andere dienst ligt (buiten de toeleiding) maakt dat dit hiaat op een vrij eenvoudige maar doeltreffende manier zorgt dat mensen langer kwalitatief en menswaardig thuis kunnen blijven wonen.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, in het bijzonder artikel 78 17° dat bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn bevoegd is voor het vaststellen van subsidiereglementen en het toekennen van nominatieve subsidies.
Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 12 augustus 2021 houdende 'Lokale diensteneconomie: opdrachtverklaring Klussendienst Noord-Limburg'.
Het besluit van het vast bureau van 17 maart 2022 inzake de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst met vzw de Biehal Lokale Diensteneconomie voor de karweidienst vzw de Biehal.
De 'Samenwerkingsovereenkomst in het kader van de Klussendienst Noord-Limburg' tussen OCMW Bocholt en vzw De Biehal wordt goedgekeurd zoals gehecht aan dit besluit, treedt in werking op 1 februari 2025 en vervangt de vorige samenwerkingsovereenkomst.